The Theatrical Symphonic Metal Experience

Voldsom skønhed. Uventet brutalitet.
Overgiv dig til den teatralske metaloplevelse.

Karakteriseret ved intense og uforudsigelige liveperformances, leverer Ethereal Kingdoms en unik og moderne version af teatralsk symfonisk metal.

I krydsfeltet mellem show og koncert bydes du indenfor i et lydunivers, hvor sangene spænder fra svimlende høje toner til flænsende skrig, fra nostalgiske melodier til skærende dissonanser, fra dybfølte soloer til knuste violiner. 

Frontet af Sofia Schmidts karakteristiske sceneperformance og unikke vokalspænd fra de højeste soprantoner til de dybeste growls, formidler Ethereal Kingdoms historier og stemninger med inderlighed og uventede drejninger.

Ethereal Kingdoms debuterede til Blastbeast’s The New Sh*t Showcase Pt. 5 i Pumpehuset  januar 2018 og havde derefter et intenst første år. I selskab med bl.a. Forever Still, MØL og Xenoblight, opførte de deres musikalske fortællinger på bl.a. SPOT festival, finalen i Wacken Metal Battle Danmark og sluttede året af i selskab med Finntroll på et udsolgt Gimle. 

Kort derefter underskrev bandet kontrakt med Mighty Music, kun 9 måneder efter deres første udgivelse.

I 2019 vender det københavnske band tilbage til Roskilde som support for finske symphonic-metal legender Wintersun.

Ethereal Kingdoms band picture 2019 by Mathilde Maria Rønshof

I efteråret 2019 udgiver bandet deres debutalbum via Mighty Music. 

Albummet er en samling af udvalgte spøgelseshistorier, bragt til live ved hjælp af kor og klassiske solister i fusion med det faste metalensemble.

Skæbnefortællinger, spøgelseshistorier og metal smelter sammen i et grandiøst lydunivers på deres kommende plade, der er produceret af Jakob Gundel. 

Historierne er allerede sluppet fri til de første anmelderroste liveshows i 2019 til et special feature show på Royal Metal Fest med støtte fra DMF og DAF og til Nordic Noise Festival i Amager Bio. Til disse shows bragte sangere fra det internationalt anerkendte Roskilde Domkirkes Herrekor de store kor-stykker til live og fortællingerne blev suppleret af bl.a. dansere (Royal Metal Fest) og prisvindende singer/songwriter og violinist Amalie Skriver (Nordic Noise Festival).

Ethereal Kingdoms åbner det teatralske metalunivers. 

Du er inviteret.

★★★★★★★★★☆, heavymetal.dk

“Forsangerinde Sofia Schmidt har en vokal, som ikke kan sammenlignes med andet på den danske metalscene (…) Jeg blev opslugt af, hvad der foregik på scenen (…) Det teatralske Ethereal Kingdoms kan, kan ingen andre i DK.”

★★★★☆, revolution-inc.dk

“Der er kælet langt mere for detaljerne end hos flere større grupper indenfor den symfoniske metal (…) For bandets teatralske, episke fundament dækker ikke bare form, men også indhold. (…)

★★★★☆☆  gaffa.dk

“Ambitionerne er tårnhøje med et effektivt, dygtigt metalband bag sangerinden. (…) Folk har måske hørt noget lignende med både Nightwish og Within Temptation, og Ethereal Kingdoms er godt på vej op i den liga.” 

Pressekittet indeholder:

2 pressetekster: 1 dansk, 1 engelsk

Sort + hvid hi-res logo, transparent baggrund

1 mappe med 7 band portrætter

1 mappe med 22 livebilleder

Pressekit ver. 6 – 12. juni 2019